Larix kaempferi


Eigenschappen:

Larix kaempferi kan zeker op een plaats waar al meerdere niwaki staan een mooi contrast met de vaak groenblijvende kunstwerken bieden. Omdat deze Japanse Lariks naaldverliezend is ,beleef je de jaargetijden optimaal. Zachte fris groene naaldjes in het voorjaar, in de zomer wat donkerder richting blauw/groen en een prachtige botergele herfstkeur. 's Winters valt vooral de rood/bruine licht afschilferende bast extra op.

Standplaats:

De Japanse lork is windbestendig, ook zeewind wordt goed verdragen. De lariks houdt van een rijke vochthoudende bodem mits deze niet te zuur is. Extreme droogte en extreem nat moet vermeden worden. De boom is goed winterhard tot - 25 graden Celcius.

Onderhoud:

Nieuwe, jonge scheutjes kunnen vanaf het voorjaar worden bijgehouden met knippen. Gebruik altijd een scherpe (hegge-)schaar, zodat de wondjes mooi vlak zijn en zo vlot kunnen herstellen. Vermijd knippen in hete periodes om verbranding te voorkomen. Ook na de zomer kan steeds de nieuwe groei bijgewerkt worden. Forse snoei van takken (als dat nodig is) kan het beste 's winters voor januari plaatsvinden.

Beschikbare Niwaki Larix kaempferi


Diverse exemplaren

van Japanse lork uit vollegrond beschikbaar met draadkluit van november tot half april.

Meeste bomen zijn +/- 200 cm hoog.

uitverkocht


Larix kaempferi nr: ...

Hoogte: 180 cm

Breedte: 100 cm

Kluit: 70 cm

Leeftijd: 12 jaar

opm: zeer mooie stamvoet

Prijs: 545,-